Boerenkool met worst
  • Laat gehakt eerst op kamertemperatuur komen en doe in een RVS schaal.
  • Halve grote ui snipperen, peterselie fijn hakken en de helft bewaren. Meng alles heel goed door elkaar of gebruik kort een staafmixer. Neem een kleiner RVS schaaltje en doe daar 2 el bloem in.
  • Maak ballen met je hand, doe boter in de pan en haal elke bal gelijkmatig door het bloem. Zo wordt hij snel mooi bruin en blijft de bal van binnen mals en sappig. Bak de ballen om en om in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Maak terwijl je ballen bakken de saus.
  • Snijd champignons in vieren, snipper het uitje en braad aan in olijfolie (geen boter gebruiken voor de saus).
  • Blus af met de bouillon en de witte wijn.
  • Doe er dan tomatenpuree door, proef en breng de saus hoog op smaak met veel peper en een beetje zout.
  • Doe er dan de andere helft van de peterselie doorheen en laat kort inkoken. Nu heb je een prachtige saus. Serveer ballen met de saus en smullen maar.

Comments

Geef een antwoord